Så söt!

Skrivet 2012-03-29 Klockan 08:42:35



Hoppas jag en dag kan köpa mig en liten mopskille, tycker dom är helt underbara. Ragnar skulle han få heta och han skulle bli en vän för livet.


En eller två... thats the question!

Skrivet 2012-03-28 Klockan 22:02:42



Jaha, då kommer mina funderingar på pränt igen. Har ju hänt här förr, ikväll har jag funderat lite över det här med att leva i tvåsamhet eller i ensamhet. Visst är det helt underbart att ha någon att älska och dela allt med, absolut, men ibland undrar jag faktiskt om det är meningen att vi skall vara två. Ofta överlever inte förhållanden mer än ett par år, nu blir ni säkert irriterade på mig o tycker att jag är negativ, men nånstans inom mig tror jag att vi människor inte är skapta för att leva två och två mer än för en viss tid för att säkra vår fortplantning.

Ha ha, nu tror jag till och med att ni blivit lite förbannade på mig, men skitsamma, fortsätter ändå. Inga förhållanden tycks hålla i längden, det är inte som förr att när man väl gifte sig så varade det tills döden skiljer en åt, utan idag är vi så bekväma, vi orkar inte kämpa för förhållandet, idag är allt så lättvindligt, passar det inte så gör man slut helt enkelt. Tragiskt om det finns barn med i bilden, vilket det gör ganska ofta.

Det här med förhållande eller inte förhållande kan vara komplicerat. Att kan leva i ett förhållande är ju härligt, men man kan även vara ensam i tvåsamhet, med det menar jag att man kan leva i ett olyckligt förhållande där man känner sig ensam trots att man är två, tror många lever så, tyvärr. 

När man inleder ett förhållande svävar man på moln och livet är helt underbart, tänk om det ändå kunde vara så för alltid, men återigen, tyvärr, det är inte så, det kommer alltid en vardag och det är där många ger upp enligt mig, dom vill/orkar inte kämpa för det dom har utan ger upp, man gör slut helt enkelt, för att snart hoppa in i nästa förhållande som man tror ska bli så mycket bättre,,, men blir det verkligen det, även där kommer det en vardag.

Många i min vänskapskrets har separerat det senaste året, därav mina funderingar, kanske är så att vi inte är skapta för att leva två och två, vad vet jag. Själv lever jag ju ensam, och det känns helt okej även om det ibland är mycket ensamt, men det ena tar ut det andra liksom. Jag är i dagsläget nöjd, men det kommer en dag när jag också vill leva i tvåsamhet igen.



Men frågan jag ställer mig, är det värt att bli kär, för "kärlek gör fan ont"














Sömnlös

Skrivet 2012-03-26 Klockan 10:08:00



Godmorgon! Själv har jag varit vaken i ett dygn nu och kan INTE somna. Kom hem från jobbet vid 7 och har sedan dess bara legat och vridit och vänt mig i sängen, gav upp 9.30 och nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe. Förstår inte hur kroppen orkar men tydligen gör den det.

Fint väder ute, får se om jag hinner ut o sitta i solen en stund sen, ska ju tyvärr till tandläkaren idag, och det förstör heela min dag kan jag säga, det är det värsta jag vet, kanske är trött då så jag kan lägga mig o sova i stolen, haha. Är kanske någon mening ändå med att jag inte kan somna nu.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, känner mig liksom lite lurad på ett par timmars sömn, men jag sätter mig nog och läser en stund så jag får tiden att gå.



Framåt kvällen när det blir dags att åka och jobba kommer jag förmodligen känna mig som trötter, haha, men bara att bita ihop, 10 timmar går ju fort, eller??



Och imorgon bitti ser jag ut så här, haaha, nu vet jag vad jag har att vänta mig. Risk att jag skrämmer mina arbetskamrater.

Ha en bra dag!


Venus och Jupiter!

Skrivet 2012-03-21 Klockan 19:54:28



Tänk att vi kan se planeterna venus och jupiter så tydligt på himlen nu. Jag tycker det är helt otroligt att kunna se dessa två planeter som ligger sååå långt bort med blotta ögat. Har hört att vi bara kan se dem i denna position vart 10:e år, hurvida det är sant eller inte vet jag inte, bara vad jag hört.

Tittar och förundras av dessa planeter som lyser så starkt varje kväll, och det kommer jag fortsätta med tills de är borta igen, enligt dom som vet skall de bara synas i 14 dagar, och bilden jag laddat upp här togs för 6 dagar sedan.

Själv tycker jag det är helt fantastiskt! Om ni inte tänkt på dem så ta er en titt på himlen och förundras ni också!!


Tack!

Skrivet 2012-03-16 Klockan 12:39:33



Min skyddsängel är med mig idag och visar det, har hittat två små vita fjädrar her hemma idag, och det sägs att det är så vår skyddsängel visar att hon/han är med oss.

Så tacksam! Tack för att du är här och ser till mig!


Vart tog våren vägen??

Skrivet 2012-03-16 Klockan 11:39:19



Vart tog det fina vädret vägen?? Har ju blivit svinkallt ute, undrar just om det beror på att jag inhandlat en så fin vårjacka!! Hm. Blir till att använda vinterjackan ett tag till trots allt, men vad gör väl det, inte nåt.

Sitter här med en kopp kaffe och tar det lugnt, har nyss vaknat efter en jobbarnatt, så idag blir det en riktig "bara vara hemma dag" skall jobba fre och lörd natt också. Har även tagit ett x-tra pass på tisdag, det blir fiiiina pengar, alltid roligt med lite klirr i kassan.

Känner mig på ett kanonhumör idag, helt underbart, får se vad jag hittar på här hemma, är full av energi så jag tror nog att jag ska städa och röja här idag, vädret är ju perfekt för det. Känner även för att rensa och kasta sånt jag inte har nån nytta av, så det blir lite plats i skåp och lådor, känns alltid så skönt efteråt när man gjort sig av med en massa skit som bara ligger o skräpar.

Har tagit mig en påtår och sitter nu och laddar inför dagens aktivitet, haha, känner mig kanonladdad, nu ska musiken på sen ska jag sätta fart här. 

Tjingeling!




Vårjackan inhandlad!

Skrivet 2012-03-15 Klockan 09:04:46


Igår var jag på stan och kollade på vårjackor, phu, finns ju hur många modeller som helst. Hade Lina med mig som smakråd och när jag går med henne på stan hittar jag ALLTID snygga kläder, så även idag. Köpte en jättesnygg jacka från H&M, så nu blir det till att tvätta och hänga undan vinterjackan, för nu är det våååår!!

Blev inte bara spring på stan, blev även lite softande på waynes coffe och Royal Oak!


Livets film!

Skrivet 2012-03-14 Klockan 11:43:35



Livet är som en film!

"Din film är din egen flygsimulator. När du uppträder omtänksamt och kärleksfullt drar du spakarna mot dig och utsikten visar hur du stiger upp mot den blå himlen. Goda och kärleksfulla personer träder in i ditt liv. Men när du är uppfylld av vrede, avund och rädsla skjuter du spakarna från dig. Du dyker ner bland mörka moln och din tillvaro kommer att befolkas av arga, avundsjuka och rädda människor."

"Flygsimulatorn är ingen domare som avgör vad som är rätt eller fel. Den återger bara exakt vad som händer när du fattar ett visst beslut. Det är du själv som väljer. Det är först när vi förmår se vårt eget liv i det här perspektivet som vi lär oss konsten att flyga."

Kloka ord värda att begrunda, det är inte mina egna ord utan ett citat ur boken "Själens berättelser" av Gary Zukav. Orden gick rätt in i mitt hjärta, därför vill jag dela med mig dem till dig, kanske även du känner att det är så himla rätt.






Vi har alltid ett val!

Skrivet 2012-03-14 Klockan 09:57:02



Ny dag, nya möjligheter, nya val, nya beslut. Ingen dag är den andra lik, vi ställs alltid inför nya val och ibland fattar vi rätt beslut och ibland inte. Egentligen finns det inget rätt eller fel beslut, det handlar om olika slutresultat helt enkelt, och man kan upptäcka att resultatet var mindre bra men man kan aldrig veta hur resultatet blivit om man valt annorlunda.

Det viktiga är att känna efter vad som känns rätt just då, och välja efter det, även om det känns rätt men man tycker att det ändå blev fel kan det vara så att man har något att lära av detta.

Visst låter det komplicerat, haha, men vi har alla en väg att vandra, ibland går vi lite omvägar bara, det är allt, vi når alltid vårat slutmål men det tar olika lång tid bara. En del går den raka vägen och andra väljer den krokiga så att säga, och ibland undrar jag om det inte är den krokiga vägen som har messt att lära oss.

Sitter här och undrar lite över hur min dag kommer att bli, vilka val ska jag ställas inför? och hur resultatet än blir så kommer alltid en ny dag där ja kan välja annorlunda om jag vill. Visst är det härligt, vi är våra egna regissörer i vårt liv, vi väljer själva hur vi vill att det ska se ut. En mycket viktig del i att vara sin egen regissör är att välja att tänka positivt i skapandet av sitt liv, tänk positivt och positiva saker händer, tänk negativt och negativa saker händer.

Nu får man inte glömma att många saker händer som vi ej kan styra över som är fruktansvärda, nära o kära som blir sjuka, lämnar jordelivet, eller kanske råkar ut för olyckor. Det kan även hända saker som att du tex blir bedragen, kränkt, misshandlad, ja det finns hur många tråkiga saker som helst att räkna upp, men vad som än händer så har vi alltid ett val, och vi väljer alla att hantera saker olika, men det är dock ett val vi gör.

Nu tycker ni säkert att jag snackar en massa skit, för inget går som ni vill i era liv kanske ni tycker, men då går ni bara en omväg för ni behöver lära er något inför slutmålet så att det skall bli riktigt bra. Det är iallafall vad jag tror på och det kan jag säga, själv har jag inte bara gått omvägar, jag har gått vilse så många gånger så ja knappt har hittat hem igen. Men det har varit mitt val även om det blev allt utom bra många gånger men jag har lärt mig någonting på vägen om mig själv och många gånger även om andra och det är bra inför kommande val jag skall göra.

Nu ska jag ta itu med min dag och se vad den har att erbjuda, ni får alla ha en bra dag och hoppas era beslut inför dagen blir bra för det hoppas jag mina blir.

Som sagt vi har alltid ett val!

Sköt om er!!















Yippi,, vår!!

Skrivet 2012-03-13 Klockan 07:47:54



Äntligen är våren här på allvar, det känns så iallafall, vi har haft ett par kanondagar med sol som har varit helt underbara. Har suttit ute i solen i lä och läst och det har varit så skönt, vi är på väg mot rätt årstid nu, längtar verkligen till sommaren och värmen.

Nyss hemkommen från en jobbarnatt som har varit så lugn, skönt med sådana nätter också, det behöver man mellan varven för att orka när det blir tungt igen. Nu är jag ledig i två dagar och hoppas på fint väder, idag skall jag iallafall gå och klippa mig, känns som evigheter sen, vilket det också är, haha, tror bestämt att det är ca 8månader så nu är det slitet kan jag säga. Efteråt blir det en fika med Lina och Therese på waynes, ska bli roligt. 

Nu skall jag sätta mig och läsa en stund innan jag lägger mig, läser en bok av Lena Ranehag, mediet som är med i Det okända, Andarnas makt och Förnimmelser av mord, hon berättar om sina möten med andra sidan, tycker sådant är så intressant. 

Ha det gott tills vi hörs igen!!


Min dag!

Skrivet 2012-03-08 Klockan 16:54:29


Har haft en kanondag idag. Träffade Therese, min älskade dotter vid 11-snåret för en vända på stan. Hittade jättefina sandaler som jag köpte, behöver nya skor till sommaren så jag slog till, skönt, då är det klart.

Efter en stunds rundvandring på stan blev vi hungriga och Therese bjöd mig på lunch, så gulligt av henne, jag åt fisk och Therese åt oxfilepasta, vi tyckte maten var jättegod båda två. Mätta i magen går vi till Waynes coffe och dricker cafe latte, så mysigt att bara sitta och mysa och titta på folk. Lina och Ebba kom också dit efter en stund, vi hade en trevlig stund innan det var dags att vandra hemåt. 

Kvällen tänkte jag ägna åt en bra film, har ett par stycken som jag inte sett än, enda nackdelen är att det är skräckfilmer och jag är inte så förtjust att titta på såna när jag är själv, skrämmer lätt upp mig själv, haha.

Nu ska ja plocka lite här hemma innan det är dags att bänka sig i fotöljen o kolla film!!

Ha de!!




Suck!

Skrivet 2012-03-06 Klockan 16:32:35



Idag har inte varit någon rolig dag, har känt mig låg och lite nere sedan jag vaknade! Känner mig rastlös och kan inte ta mig för någonting, vankar bara av och an och dricker kaffe och röker. Inte bra!

Hoppas på en bättre dag imorgon! Alla har vi ju såna här dagar och idag var min dag.
Kram till er alla!


Mitt bokval!

Skrivet 2012-03-05 Klockan 08:09:45



Nu valt ut en ny bok jag ska börja läsa, ett ganska självklart val efter den förra boken tycker jag, får se om jag lyckas möta min egen skyddsängel under resans gång. Nej, nu ska jag ta min kaffekopp och min bok och krypa upp i fåtöljen en stund och läsa.

Vi ses!! :)





Änglarna ibland oss!

Skrivet 2012-03-04 Klockan 19:39:50



Har precis läst en bok om änglar, och jag blev helt tagen, en helt underbar bok av Lorna Byrne, och den heter "Änglar i mitt hår". Jag tror på änglar, det har jag gjort så länge jag kan minnas, att alla har en skyddsängel, men vi har även fler änglar runt omkring oss som vägleder och tar hand om oss,,, det är min tro, men det gäller att vi lyssnar och det är inte helt lätt.

Boken är helt fantastisk, den är en form av självbiografi där Lorna berättar att hon sen hon var liten har sett och pratat med änglar. De kommer till henne och vägleder henne på livets väg. De hjälper henne i svåra stunder och talar om för henne vad hon skall göra.

Nu kanske ni tycker att "gud, vad Annelie är lättlurad som tror på sånt här", men jag tror, o varför inte, ingen kan säga motsatsen att dom inte finns. Det jag kan säga är att under resans gång med mitt läsande av boken så kunde jag känna en förändring i mitt eget sinne, jag kände mig trygg och det gör jag fortfarande, jag fick en så stark känsla av att jag är inte ensam, det finns väsen som hjälper mig på vägen i det vi kallar livet. Det är jag helt övertygad om.

Jag tror att vi har många som vakar över oss, skyddsänglar, andliga vägledare, gamla släktingar som gått bort, vi är aldrig ensamna, det är bara det att vi inte lyssnar tillräckligt noga för jag tror att dom hela tiden försöker få vår uppmärksamhet, för dom vill tala med oss, men vi lyssnar inte. Vi måste bli mer lyhörda, vi måste stanna upp och lyssna inåt.

Meditation är ett bra sätt att lyssna inåt på, finns många böcker som lär ut olika tekniker, har själv testat, det fungerar, man kan få svar på saker man "brottas" med via meditation, det har jag fått.

Själv har jag börjat prata med änglarna som jag vet finns hos mig, o vem vet, kanske kan jag både få se och höra dem en dag.  Vore helt underbart!






Söndagsmorgon!

Skrivet 2012-03-04 Klockan 08:13:14




Idag vaknade jag klockan 07.15 och var hur pigg som helst, så nu sitter jag här och bloggar med en kopp kaffe, riktigt mysigt så här en söndasmorgon, alla andra ligger hemma och sover ruset av sig och här sitter jag och njuter, haha.

Det är alldeles tyst ute, inte en enda bil åker förbi, vilket är mycket ovanligt eftersom jag bor vid Thorshällavägen och den är sällan eller aldrig bilfri. Synd bara att inte solen skiner in genom fönstret idag, istället ser jag frost på taken och bilarna, har tydligen varit kallt inatt.

Sista dagen på min ledighet, har varit ledig hela helgen och har bara tagit det lugnt. Har läst och kollat film om vartannat för tvn har inte haft nåt bra att erbjuda, skandal tycker jag, dom borde köra bra filmer hela helgerna, men filmerna har dom lagt på nätterna istället, klart det har jag ju nytta av när jag jobbar förståss, haha.

Igår var jag hemma hos min dotter Heidi en stund, var så kul att träffa henne och lilla Noah, synd bara att han börjar bli sjuk igen, men får hålla tummarna att han snart är frisk, ska nog ta och skicka honom lite healing idag så han får extra krafter och blir frisk fortare.

På tal om healing så gick jag en kurs hösten 2004 och lärde mig detta, eller lärde o lärde vet ja inte, vi blev injicerade med kraften så vi kan utöva det. Låter skumt, eller hur, men det fungerar. Jag har genom åren prakticerat det mycket på mina arbetskamrater och nära och kära som mått dåligt, det kan ha handlat om huvudvärk, illamående, ryggskott, tom migränanfall har jag tagit bort, helt otroligt men det fungerar, universums kraft är stark.

För inte så längesen fick jag själv en inflamerad visdomstand, hade i flera dagar molande värk, tänkte det går väl över, men icke, en natt fick jag sån värk så jag visste inte vart jag skulle ta vägen, tabletter hjälpte inte så jag healade tanden och värken släppte så pass så jag fick sova lite iaf, och på morgonen var värken borta, jag tänkte "va skönt, nu slipper jag tandläkaren" tills jag tittade mig i spegeln, haha, ni skulle sett hur jag såg ut, hela kinden var så svullen, det såg ut som jag hamstrat mat i en hel vecka, haha, blev tandläkaren trots allt.

Kontentan av detta är att jag lyckades heala bort all värk, tandläkaren blev ganska paff när jag sade att jag inte hade ont, blev en penicilinkur och nu är allt i sin ordning igen.

Nej nu skall jag ta i tu med min dag och se vad den har att erbjuda, nåt kul kanske,, vem vet!!

Ha det gott alla vänner!! 









Äntligen!

Skrivet 2012-03-01 Klockan 12:53:31




Vad härligt det är att vakna och se att solen lyser ute, känns som att våren är i antågande, äntligen är allt jag kan säga. Vintern har ju inte varit lika kall och hård som den var förra året, men dock är det skönt att den är över, vill ha sol och värme!

Igår eftermiddag satt jag på balkongen i solen och drack en kopp kaffe och läste en bra bok, tänk va, i februari, helt underbart. Ska göra detsamma idag, men får vänta ett par timmar tills solen dyker upp på min balkong.

Ja nu nalkas den underbaraste tiden på hela året, snart kommer alla uteserveringar fram, själv tycker jag det är så mysigt att sitta på en uteservering och njuta av värmen och ha en härlig stund, titta på folk, umgås, hör sommaren till.

Kan även se mig själv ligga och sola på mina föräldrars gård, har en känsla av att en stor del av sommaren kommer tillbringas där, och en härlig solbränna till följd är ju inte helt fel. Så skönt att ha en tomt att tillgå när man själv bor i lägenhet, och mina föräldrar bor bara två minuter bort från mej så det kan inte bli bättre.

En annan underbar sak med sommaren är att man har semester, tänk va skönt, 4 veckor ledigt, bara hoppas på bra väder, men det ska nog inte vara några problem, måste tänka positivt.

Ska gå ut och ta en promenad nu i det underbara vädret! Ha det gott!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!