Livet

Skrivet 2011-10-15 Klockan 17:43:26




Livet kan vara underbart eller eländigt, livet kan vara roligt eller tråkigt, livet kan vara svårt eller lätt, livet kan vara lyckligt eller olyckligt, livet kan vara rikt eller fattigt, livet kan vara hälsa eller sjukdom, livet har så många sidor så jag kan inte ta upp dem alla här,, men vad är egentligen livet som kan te sig på så många olika sätt??

Livet är något som vi är tilldelade under en viss tid här på jorden, vi kan få uppleva livet en kortare eller en längre tid, vissa dör unga andra får leva till mycket hög ålder. Alla önskar vi få leva ett lyckligt och bekymmersfritt liv, men tyvärr så utsätts vi för prövningar som vi hela tiden ska försöka hantera på bästa sätt. 

Livet är som att gå i skolan, vi får lära oss en massa saker, många praktiska saker för att klara vardagen som att läsa, skriva, prata bla, men vi ska också lära oss hur man behandlar andra människor, vi lär oss vad som är rätt och fel, vi får i tidig ålder lära oss att man ska behandla varandra väl, vara snälla mot varandra och inte såra varandra. Om alla "levde som vi lärt" så skulle det bara finnas lycka för alla i livet, tänk va underbart det skulle vara. 

Tyvärr är det inte så, det vet vi alla, det finns så mycket elände, alla utsätts vi för större eller mindre doser av livets negativa sidor under vår tid här, och vi hanterar det olika, och vi får även ta del av livets positiva sidor, vilket medför en underbar känsla.

Under hela livet har vi andra människor i våra liv, föräldrar, syskon, barn, äkta hält, vänner, arbetskamrater, chefer, ja listan kan göras lång, tänk om alla kunde göra gott för de människor dom har i sitt liv, tänk om alla kunde respektera och inte såra varandra, tänk vad vackert det här som vi kallar livet skulle vara.

Välj bort människor som behandlar dig illa, en människa som väljer att göra en annan människa illa är det ingen förlust att ta bort ur sitt liv. Välj bort dessa människor för du är värd det bästa och det är inte att bli behandlad illa och respektlöst.

Välj människor som får dig att må bra, som är snälla och ärliga och som respekterar dig, det är du värd. Om alla behandlade andra som de ville bli behandlade själva skulle man kunna sammanfatta  livets innebörd med två ord. Villkorslös kärlek.












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!